Deze tests worden niet op verzoek door zorgverzekeraars gedekt indien de patiënt deze vrijwillig af laat nemen.
Ik wil de test als particulier afleggen
Ik heb een bedrijfscode en wil de aanmelding starten/voortzetten
Ik vertegenwoordig een bedrijf dat geïnteresseerd is in testen en meer informatie wil
Ik heb symptomen die overeenkomen met covid-19
(koorts, hoest, ademhalingsproblemen, smaakverlies, geurverlies)
Ik heb de afgelopen dagen nauw contact gehad met iemand die positief is getest.
Ik heb een reiscertificaat nodig (in spaans, engels en/of duits.
Ik wil weten of ik covid-19 heb gehad.
Ik wil me met familie, vrienden of risicopersonen verenigen en ik wil weten of ik niet asymptomatisch drager ben van de ziekte.
Ik ben sporter en ga deelnemen aan een wedstrijd.
(Afhankelijk van het protocol van de wedstrijd zelf)
Ik moet een operatie ondergaan.
Ik heb, of ik denk dat ik de ziekte heb doorstaan.
Ik wil weten of ik immuniteit heb na vaccinatie.
Indien het resultaat van een PCR- of antigeentest positief is, raden wij u aan de volgende aanbevelingen op te volgen: https://imed.red/t/rec.
Deze tests worden niet op verzoek door zorgverzekeraars gedekt indien de patiënt deze vrijwillig af laat nemen.
Als u een covid-19-test wilt doen, raden wij u aan een afspraak te maken via de website: www.imedhospitales.com/test
U kunt ook zonder afspraak langskomen op de tijden die in elk centrum zijn vastgesteld.
IgM is het eerste antilichaam dat wordt aangemaakt wanneer er een infectie in het lichaam is en wordt beschouwd als een merkteken van de acute fase van de ziekte.
IgG worden iets later aangemaakt en kunnen ook aanwezig zijn tijdens de acute fase van de infectie. IgG-antilichamen blijven in het bloed circuleren en kunnen de persoon beschermen tegen mogelijke toekomstige infecties.
IgM-antilichamen kunnen worden ontdenkt vanaf ongeveer de 7e-10e dag na infectie. Over het algemeen is het lichaam in staat om vanaf de 14e dag na de infectie blijvende IgG-antilichamen te produceren.
Door de aanwezigheid en de opsporing van deze antilichamen in ons lichaam door middel van een sneltest kunnen we weten of we ons in de acute dan wel in de late fase van de ziekte bevinden, of dat we de ziekte hebben doorstaan.
Volgens het Ministerie van Volksgezondheid "zijn er bewijzen gepubliceerd over het ontstaan van neutraliserende antilichamen, zowel in diermodellen als in gevallen bij mensen". Op dit moment kan echter niet worden gezegd dat iemand die de ziekte heeft doorgemaakt en antilichamen heeft aangemaakt, veilig is voor herinfectie. Op grond van de tot dusver gepubliceerde studies kan worden gesteld dat een zekere mate van bescherming wordt opgewekt, maar het lijkt erop dat dit niet in alle gevallen totale immuniteit is.
PCR is momenteel de referentietest voor de opsporing van positieve gevallen van covid-19. Het ontdekt de aanwezigheid van het virus in ons lichaam.
Sneltests zijn een snelle manier om onze immuunstatus tegen de ziekte te kennen. Deze kunnen ons helpen te weten of wij de covid-19 hebben gehad of dat wij op dit moment besmet zijn.
Ontdekt specifieke eiwitten (antigenen) die in het virus zelf aanwezig zijn. Het is een eenvoudige test waarvoor geen laboratorium nodig is en de resultaten zijn snel verkregen.
De ELISA-test is een antilichaamstest die een ontwikkeling betekent ten opzichte van de sneltests.
Met deze check-up kunt u beoordelen welke aspecten van uw gezondheid zijn aangetast. Een nauwkeurige diagnose zal ons in staat stellen uw ontwikkeling te behandelen, te onderbreken of te vertragen, alsmede eventuele daaruit voortvloeiende complicaties te voorkomen.
Een compleet medisch onderzoek om uw gezondheid na COVID te beoordelen, inclusief cardiovasculaire problemen.
De ELISA-test is de gouden standaard voor de kwantificering van antilichamen tegen SARS-CoV-2, zowel wat de gevoeligheid als de specificiteit betreft.