Serologische sneltest


Serologische test om antilichamen op te sporen die door ons lichaam worden aangemaakt bij aanwezigheid van SARS-CoV-2.

  • Capillair bloedmonster verkregen uit een vingerprik.
  • Resultaten binnen 1 uur*.
  • Test om te weten of je besmet bent of je de ziekte heb doorstaan.

Test rápido serológico

Alle onderzoeken bekijken

De serologische sneltest spoort de aanwezigheid van antilichamen tegen SARS-CoV-2 (COVID-19) op in een bloedmonster dat via een vingerprik is verkregen.

Kies het centrum en de dag die u het beste uitkomen om de serologische sneltest uit te voeren. Voltooi vervolgens de aanmelding en verricht tenslotte de betaling voor de test.

40€

Pago seguro

Online resultaten in binnen 3 uur*

* Resultaten zijn meestal beschikbaar binnen 1 uur.


Wat houdt de serologische sneltest in?

Het bloedmonster wordt genomen door middel van een pijnloze vingerprik met een naald, uitgevoerd door bevoegd gezondheidspersoneel. Dit bloedmonster wordt onmiddellijk geanalyseerd.

Enkele minuten nadat de test is uitgevoerd, ontvangt u een e-mail met de uitslag waaruit blijkt of u IgM-antilichamen (u heeft de ziekte) of IgG-antilichamen (u heeft de ziekte al gepasseerd) heeft.

Wat zijn IgM- en IgG-antistoffen?

IgM is het eerste antilichaam dat wordt aangemaakt wanneer er een infectie in het lichaam is en wordt beschouwd als een merkteken van de acute fase van de ziekte.

IgG worden iets later aangemaakt en kunnen ook aanwezig zijn tijdens de acute fase van de infectie. IgG-antilichamen blijven in het bloed circuleren en kunnen de persoon beschermen tegen mogelijke toekomstige infecties.

IgM-antilichamen zijn aantoonbaar vanaf ongeveer de 7e dag na infectie. Over het algemeen is het lichaam in staat om vanaf de 14e dag na de infectie blijvende IgG-antilichamen te produceren.

Door de aanwezigheid en de opsporing van deze antilichamen in ons lichaam door middel van een sneltest kunnen we weten of we ons in de acute dan wel in de late fase van de ziekte bevinden, of dat we de ziekte hebben doorstaan.

Resultados del test rápido covid19

Factor Humano, Tecnología Punta