Elisatest / chemiluminescentie


De ELISA-test is de gouden standaard voor de kwantificering van antilichamen tegen SARS-CoV-2, zowel wat de gevoeligheid als de specificiteit betreft.

  • Ontdek of je immuun bent voor het coronavirus.
  • Bloedafname.
  • Resultaten binnen 24u-48u. *

Prueba de coronavirus ELISA

Alle onderzoeken bekijken

De ELISA- / Chemiluminescentietest maakt het mogelijk de aanwezigheid van IgG- en IgM-antilichamen tegen het SARS-CoV-2-virus (COVID-19) op te sporen en te kwantificeren.

Kies het centrum en de dag die u het beste uitkomen om de ELISA-test te doen. Voltooi vervolgens de aanmelding en verricht tenslotte de betaling voor de test.

60€

Pago seguro

Online resultaten binnen 24u-48u *

* Onder bepaalde omstandigheden kunnen de resultaten vertraging oplopen.


Wat is de ELISA / Chemiluminescentie test?

ELISA/CHEMIOLUMINISCENCE serologische tests zijn automatische high-throughput bepalingen voor de semi-kwantitatieve bepaling van IgG- en IgM-antilichamen tegen SARS-CoV-2 in bloedmonsters. Dat wil zeggen dat ze worden gebruikt om de immuunreactie van ons lichaam te meten. Het zijn momenteel de meest gebruikte tests voor de kwantificering van het gehalte aan anti-SARS-CoV-2-antilichamen, zowel vanwege hun gevoeligheid als hun specificiteit.

De ELISA-test wordt uitgevoerd aan de hand van een bloedafname. Het bloed wordt eerst geanalyseerd met de immunochemiluminescentietechniek, waarmee wordt bepaald of de patiënt wel of geen antilichamen tegen het SARS-CoV-2-virus heeft.

Nadat de immunochemiluminescentie is uitgevoerd, wordt het monster, indien het een positief resultaat oplevert, geanalyseerd om het gehalte aan IgG- en IgM-antilichamen in het organisme te bepalen.

Ben ik immuun voor COVID-19?

Er bestaat een verband tussen de aanwezigheid van antilichamen en de mate van bescherming tegen de ziekte. Op dit moment zijn er echter geen betrouwbare studies over het niveau van neutraliserende IgG-antilichamen tegen SARS-CoV-2 en hoe lang die in het lichaam blijven.

Wat zijn IgM- en IgG-antistoffen?

IgM is het eerste antilichaam dat wordt aangemaakt wanneer er een infectie in het lichaam is en wordt beschouwd als een merkstof voor de acute fase van de ziekte.

IgG wordt iets later geproduceerd en is een teken van de late fase van de ziekte of van het feit dat de ziekte voorbij is. Wanneer de ziekte voorbij is, blijven de IgG-antilichamen in het bloed circuleren en kunnen ze de betreffende beschermen tegen eventuele toekomstige infecties.

Wanneer ontstaan IgM- en IgG-antilichamen? Wat is de vensterperiode?

IgM-antilichamen kunnen worden ontdenkt vanaf ongeveer de 7e-10e dag na infectie. Over het algemeen is het lichaam in staat om vanaf de 14e dag na de infectie blijvende IgG-antilichamen te produceren.

Resultados del test rápido covid19

Tabel van ELISA-serologische testresultaten

Totaal aantal antilichamen < 0,9
IgM < 0,9
IgG < 0,9*
IgM > 1,1
IgG < 0,9*
IgM > 1,1
IgG > 1,1*
IgM < 0,9
IgG > 1,1*
Geen antilichamen aanwezig Aanwezigheid van IgM-antilichamen Aanwezigheid van IgM en IgG antilichamen Aanwezigheid van IgG-antilichamen
Niet geïmmuniseerd Niet geïmmuniseerd Geïmmuniseerd Geïmmuniseerd
1.- De infectie is niet voorbij
2.- De infectie is over, maar de antilichamen zijn niet meer aanwezig.
3.- Je bent in de venster periode*
Waarschijnlijk bent u nu de infectie aan het doorstaan U heeft onlangs de infectie doorstaan en bent in remissiefase U heeft de infectie al lang achter de rug
Als u in nauw contact bent geweest met een positief geval of symptomen van de ziekte hebt, raden wij u aan PCR uit te voeren Wij bevelen afzondering en PCR-onderzoek aan om de diagnose te bevestigen Wij bevelen aan de IgG-antilichamen over 3 maanden te herhalen om uw antilichaamgehalte te controleren Wij bevelen aan de IgG-antilichamen over 3 maanden te herhalen om uw antilichaamgehalte te controleren

Resultaten tussen 0,9 en 1,1 worden als onduidelijk beschouwd. U bevindt zich waarschijnlijk in een periode van seroconversie (verandering in het antilichaamgehalte). Raadpleeg een arts voor de beoordeling van uw resultaten. In deze gevallen wordt aanbevolen de antilichaamstest na een week te herhalen.

* Periode tussen het moment waarop een persoon besmet raakt en het moment waarop besmetting kan worden opgespoord (voor COVID-19 is dat ongeveer 10 dagen).

Waar kan ik de test uit laten voeren?

LOCATIE TIJDSCHEMA
Valencia 24h
Dagelijks van 8:00 tot 22:00 in het gebouw gelegen naast het ziekenhuis.
Buiten deze tijden bij de Spoedeisende hulp.

Av. de la Ilustración, 1, 46100 Burjassot, Valencia
Elche 24h
Dagelijks van 8:00 tot 22:00. Ingang vía de hoofdingang en volg de instructies "pruebas COVID".
Buiten deze tijden bij de Spoedeisende hulp.

Calle Max Planck, 3, 03203 Elche, Alicante
Benidorm 24h
From 8:00 till 20:00 access -2 floor. We recommend you to use the panoramic lift that is in front of main reception desk.
Buiten deze tijden bij de Spoedeisende hulp.

Calle Dr. Santiago Ramón y Cajal, 7, 03503 Benidorm, Alicante
Gandía Maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 19:00. Zondag van 10:00 tot 19:00.
Carrer de Daimús, 26, 46701 Gandia, Valencia
Teulada Dagelijks van 8:00 tot 19:00.
Ctra. Nacional 332. Kilómetro 181,5. Partida, el Pla, 03725 Teulada, Alicante
Murcia Dagelijks van 8:00 tot 22:00.
Av. Nueva Condomina, 11, 30110 Churra, Murcia
Torrevieja Dagelijks van 8:30 tot 18:00.
Centro Comercial Ozone, Avda. De Rosa Mazón Valero, s/n, 03184 Torrevieja, Alicante
Alcoy Dagelijks van 8:00 tot 17:00.
Carrer Oliver, 55, 03802 Alcoi, Alicante
Dénia NIEUW Dagelijks van 8:00 tot 22:00.
Plaça Jaume I, 7, 03700 Dénia, Alicante

Factor Humano, Tecnología Punta