Antigeentest


SARS-CoV-2 coronavirus antigeentest voor de diagnose van COVID-19.

  • Uitstrijkje van de keel-neusholte.
  • Resultaten binnen 1 uur.
  • Test opgenomen in de "Strategie voor vroege opsporing, surveillance en bestrijding van covid-19" van het Ministerie van Volksgezondheid.

Prueba de Antígenos

Alle onderzoeken bekijken

De antigeentest kan de vroegtijdige aanwezigheid van eiwitten van het SARS-CoV-2-virus (COVID-19) in het eerste stadium van de ziekte ontdekken.

Kies het centrum en de dag die u het beste uitkomen om de antigeentest te doen. Voltooi vervolgens de aanmelding en betaal tenslotte voor de test.

40€

Pago seguro

Online resultaten binnen 1 uur


Waar bestaat de antigeentest uit?

Het monster wordt door middel van een neuskeelholteswab afgenomen door deskundig gezondheidspersoneel. Een wattenstaafje wordt via de mond en/of neusgaten ingebracht, een proces dat ietwat ongemakkelijk is en niet meer dan 30 seconden duurt.

Zodra het monster is verkregen, wordt het geanalyseerd in een machine die slechts 15 minuten nodig heeft om de uitslag weer te geven. Binnen een uur ontvangt u een e-mail met de uitslag van de test, die negatief, niet doorslaggevend of positief kan zijn.

De antigeentest is vooral nuttig voor het opsporen van positieve gevallen, maar een PCR ter bevestiging wordt aanbevolen indien de test negatief is en er twijfel bestaat.

Wanneer wordt een antigeentest aanbevolen?

De antigeentest is zeer doeltreffend voor het opsporen van positieve gevallen bij patiënten met duidelijke Covid-19-symptomen (koorts, hoest, ademnood, reuk- en smaakverlies, enz.)

De antigeentest kan nuttig zijn voor het opsporen van positieve gevallen in de eerste dagen na nauw contact met een positief gemelde patiënt.

De antigeentest is effectief binnen de eerste 5 dagen na het oplopen van de ziekte.

Wat is de gevoeligheid en specificiteit van de antigeentests?

Wij gebruiken antigeentests met een gevoeligheid van meer dan 91,4% en een specificiteit van meer dan 99,6%.

Is de antigeentest een ateral Flow test of “laterale stroom test”?

Ja, onze antigeentest is een "laterale stroom test". Met laterale flowtest wordt de testtechniek bedoeld die gebaseerd is op een cassette met een cellulosestrook waar het monster ( neuskeelholte uitstrijkje of bloed) doorheen wordt bewogen.

Factor Humano, Tecnología Punta