Fast PCR


Uw PCR uitslag binnen 1 uur

 • Een uitstrijkje van de neus-keelholte.
 • De meest geavanceerde technologie op de markt tot uw beschikking.
 • Onmiddellijke geruststelling met uitslagen per SMS en e-mail binnen 1 uur.

Prueba PCR con resultados inmediatos

Alle onderzoeken bekijken

Zonder doorverwijzing
Maak een afspraak of ga direct naar uw dichtsbijzijnde IMED vestiging. Een medische doorverwijzing is niet noodzakelijk voor de test, maar wij raden u aan om een afspraak te maken op de website, om wachten te voorkomen.

De FastPCR-test kan de aanwezigheid van het SARS-CoV-2-virus (COVID-19) in elk stadium van de ziekte vroegtijdig opsporen.

Fast PCR is de nieuwste innovatie in coronavirus detectie. IMED stelt deze technologie ter beschikking van haar patiënten.

90€

Pago seguro

Fast PCR resultaten binnen 1 uur*

* U moet op tijd zijn voor uw afspraak. Indien u te laat komt en de Fast PCR agenda vol is, zal de verwerking van uw monster worden uitgesteld tot de volgende beschikbare tijd in de planning.
Als u zonder afspraak naar het ziekenhuis komt en er geen vrije plekken zijn, wordt u aangeboden om het monster af te nemen en wordt u meegedeeld wanneer de uitslag beschikbaar zal zijn.
Gelieve er rekening mee te houden dat de resultaten in bepaalde omstandigheden vertraging kunnen oplopen.


Wat is de Fast PCR test?

De Fast PCR-test is de nieuwste medische innovatie om SARS-CoV-2 op te sporen. Voor de patiënt werkt het net als een normale PCR, waarbij het monster wordt verkregen via keel- neusholte (wattenstaafje in de neus- keelholte).

Het monster wordt verwerkt d.m.v. een speciale technologie waardoor het proces voor het verkrijgen van de uitslag wordt versneld naar ongeveer 1 uur.

Wanneer wordt een PCR test aanbevolen?

Het ministerie van Volksgezondheid adviseert u een PCR-test te laten uitvoeren als u een acute infectie van de luchtwegen hebt met een of meer van deze symptomen:

 • Koorts
 • Hoest
 • Kortademigheid
 • Pijn bij slikken
 • Geurverlies
 • Smaakverlies
 • Spierpijn
 • Diarree

Wanneer er geen symptomen zijn, maar u in contact bent geweest met een positief geval van het SARS-CoV-2 coronavirus, of u op een plaats bent geweest die aanleiding kan geven tot twijfel over het risico van besmetting. Het is raadzaam tenminste twee dagen na contact met een dergelijke risicosituatie een PCR uit te voeren, aangezien het mogelijk is dat de virale belasting gedurende de eerste twee dagen niet hoog genoeg is om deze te ontdekken.

Als de uitslag positief is, is het klinisch laboratorium verplicht de gezondheidsautoriteiten te informeren en moet u contact opnemen met uw gezondheidscentrum om uw situatie te melden en de door de gezondheidsautoriteiten vastgestelde protocollen te volgen.

Sommige landen vereisen een bepaalde test zoals PCR een bepaalde tijd voor de reisdatum. Hier kunt u de bijgewerkte lijst raadplegen van landen met restricties voor reizigers die uit Spanje komen..

Voordat u een bezoek brengt aan mensen met een risicoprofiel of mensen ouder dan 60 jaar, is het raadzaam een PCR-test te ondergaan. Alle mogelijke maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat deze risicogroepen worden blootgesteld aan besmettelijke situaties.

Voordat een familiebijeenkomst of een sociale bijeenkomst in een gesloten omgeving met een aanzienlijk aantal mensen wordt bijgewoond, wordt aanbevolen dat elke aanwezige de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en voorafgaand aan het evenement zelfs een PCR-test doet.

Factor Humano, Tecnología Punta